Tips ICT & Veiligheid

Het simpelweg treffen van allerlei (belangrijke) veiligheidsmaatregelen, zoals back-up, antivirussoftware, tweetraps authenticatie en dergelijke zijn niet effectief wanneer ze niet door gebruikers geadopteerd worden.

Ze worden dan simpelweg niet gebruikt (en zijn dus nutteloos). Door het nut en de noodzaak van deze maatregelen uit te leggen en veiligheid bespreekbaar te maken heeft het pas echt nut en dus effect!

Zorg altijd voor de nieuwste (virus) updates!

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is ontzettend belangrijk. Het overgrote deel van infecties, data lekken en hacks zijn te voorkomen door up-to-date te zijn. Het herstarten, updates downloaden en installeren komt vaak in de praktijk niet zo goed uit, maar neem hier toch de tijd voor. Een infectie oplopen kost nog veel meer tijd (en geld)! Klik hier onderaan de pagina om een NOD32 Licentie aan te vragen of te verlengen.

Gebruik altijd unieke wachtwoorden!

Het kan verleidelijk zijn om voor al je accounts en apps eenzelfde wachtwoord te gebruiken zodat je het wachtwoord eenvoudig kunt onthouden. Het is echter verstandiger om voor ieder account een uniek wachtwoord te hanteren. Mocht er dan een keer een wachtwoord lekken of gestolen worden dan kunnen de hackers niet direct bij al je accounts en blijft de schade beperkt! Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar het is belangrijk. De meeste hacks zijn geen ingewikkelde algoritmes die door cybercriminelen uitgevoerd worden, maar slechts een simpele login doordat het wachtwoord eenvoudig achterhaald is. Kijk hieronder of uw mailadres al eens een keer heeft gelekt.

Controleer je back-up regelmatig!

Naast het hebben van een back-up is het ook erg belangrijk dat je deze back-up regelmatig controleert en test! Door je back-up te controleren voorkom je verrassingen wanneer je echt een keer moet terugvallen op een back-up. Daarnaast is de ervaring dat in de loop van de tijd datgene dat je geback-upt wilt hebben verandert en daarom is het verstandig je back-up regelmatig te controleren.

Zorg dat je een SSL certificaat hebt op je website!

Waarom heb je een SSL certificaat nodig voor je website? Omdat dan alle data tussen de computer van de websitebezoeker en de server waar de website op draait versleuteld wordt verstuurd en dus beveiligd is! Een bezoeker kan dan dus met een gerust hart zijn persoonsgegevens achterlaten. Wanneer je een SSL certificaat hebt toegepast op je website dan zie je een (groen) “slotje” in je webbrowser voor het website adres. Overigens is veiligheid niet het enige argument. Zoekmachines als Google en Bing beoordelen (voor zoekmachine optimalisatie) websites met certificaat veel beter dan websites die dat niet hebben. Meer weten over SSL certificaten? Klik dan onderaan deze pagina.

Zorg ervoor dat je een gastennetwerk hebt!

Geef bezoekers/ gasten op kantoor nooit toegang tot het reguliere draadloze netwerk. Dit vormt per definitie een veiligheidsrisico omdat er dan toegang is tot het netwerk (en er dus bij werkplekken, data opslag, servers etc. gekomen kan worden). Het is eenvoudig af te schermen door een gastennetwerk te gebruiken. Het is ook aan te bevelen om regelmatig het wachtwoord van het gastennetwerk te wisselen.

Trage computer? Opschonen!

Is je computersysteem traag? Of het browsen op het internet traag en vol met ongewenste pop-ups? Grote kans dat het computersysteem geïnfecteerd is met mall- add- en/ of spyware. Het opnieuw installeren van een computersysteem is dan sowieso een oplossing, maar het kan heel vaak nog prima opgeschoond worden.

Wat klanten zeggen...
"Morbi convallis metus eros, semper efficitur auctor. Etiam sit amet convallis sociosqu ad litora torquent per conubia lorem erat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conulorem convallis metus eros!"safe
1_3
Miriam Brown
UFO Computers
"Etiam sit amet convallis erat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent lorem ipsum dolor per conubia! Maecenas gravida lacus convallis metus eros. Thanx!"
safe
1_8
Richard Green
UFO Computers
"From amet to glavrida - convallis metus eros, semper efficitur auctor. Etiam sit amet convallis erat. Class aptent taciti convallis metus eros sociosqu ad litora torquent per conubia torquent per conubia lorem!" safe
1_7
Anna Richmond
UFO Computers
Onze Services

ICT Beheer

Veiligheid

Reparaties

Webhosting