Tips ICT & Veiligheid

Het simpelweg treffen van allerlei (belangrijke) veiligheidsmaatregelen, zoals back-up, antivirussoftware, tweetraps authenticatie en dergelijke zijn niet effectief wanneer ze niet door gebruikers geadopteerd worden.

Ze worden dan simpelweg niet gebruikt (en zijn dus nutteloos). Door het nut en de noodzaak van deze maatregelen uit te leggen en veiligheid bespreekbaar te maken heeft het pas echt nut en dus effect!

Zorg altijd voor de nieuwste (virus) updates!

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is ontzettend belangrijk. Het overgrote deel van infecties, data lekken en hacks zijn te voorkomen door up-to-date te zijn. Het herstarten, updates downloaden en installeren komt vaak in de praktijk niet zo goed uit, maar neem hier toch de tijd voor. Een infectie oplopen kost nog veel meer tijd (en geld)! Klik hier onderaan de pagina om een NOD32 Licentie aan te vragen of te verlengen.

Gebruik altijd unieke wachtwoorden!

Het kan verleidelijk zijn om voor al je accounts en apps eenzelfde wachtwoord te gebruiken zodat je het wachtwoord eenvoudig kunt onthouden. Het is echter verstandiger om voor ieder account een uniek wachtwoord te hanteren. Mocht er dan een keer een wachtwoord lekken of gestolen worden dan kunnen de hackers niet direct bij al je accounts en blijft de schade beperkt! Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar het is belangrijk. De meeste hacks zijn geen ingewikkelde algoritmes die door cybercriminelen uitgevoerd worden, maar slechts een simpele login doordat het wachtwoord eenvoudig achterhaald is. Kijk hieronder of uw mailadres al eens een keer heeft gelekt.

Controleer je back-up regelmatig!

Naast het hebben van een back-up is het ook erg belangrijk dat je deze back-up regelmatig controleert en test! Door je back-up te controleren voorkom je verrassingen wanneer je echt een keer moet terugvallen op een back-up. Daarnaast is de ervaring dat in de loop van de tijd datgene dat je geback-upt wilt hebben verandert en daarom is het verstandig je back-up regelmatig te controleren.

Zorg dat je een SSL certificaat hebt op je website!

Waarom heb je een SSL certificaat nodig voor je website? Omdat dan alle data tussen de computer van de websitebezoeker en de server waar de website op draait versleuteld wordt verstuurd en dus beveiligd is! Een bezoeker kan dan dus met een gerust hart zijn persoonsgegevens achterlaten. Wanneer je een SSL certificaat hebt toegepast op je website dan zie je een (groen) “slotje” in je webbrowser voor het website adres. Overigens is veiligheid niet het enige argument. Zoekmachines als Google en Bing beoordelen (voor zoekmachine optimalisatie) websites met certificaat veel beter dan websites die dat niet hebben. Meer weten over SSL certificaten? Klik dan onderaan deze pagina.

Zorg ervoor dat je een gastennetwerk hebt!

Geef bezoekers/ gasten op kantoor nooit toegang tot het reguliere draadloze netwerk. Dit vormt per definitie een veiligheidsrisico omdat er dan toegang is tot het netwerk (en er dus bij werkplekken, data opslag, servers etc. gekomen kan worden). Het is eenvoudig af te schermen door een gastennetwerk te gebruiken. Het is ook aan te bevelen om regelmatig het wachtwoord van het gastennetwerk te wisselen.

Trage computer? Opschonen!

Is je computersysteem traag? Of het browsen op het internet traag en vol met ongewenste pop-ups? Grote kans dat het computersysteem geïnfecteerd is met mall- add- en/ of spyware. Het opnieuw installeren van een computersysteem is dan sowieso een oplossing, maar het kan heel vaak nog prima opgeschoond worden.

Wat klanten zeggen...
Jessica
JessicaAardbeienbedrijf Hellemons VOF
Read More
"Reeds al jaren klant bij UFO Computers. Super bedrijf.
Wanneer je een probleem hebt wordt het binnen No Time opgelost.
Geen 9 tot 5 mentaliteit."
Gerard Beverloo
Gerard BeverlooTBG B.V.
Read More
"Al jaren onze vaste partner voor alle ICT zaken. Vakkundig, snel en altijd bereikbaar.
Onze systemen moeten namelijk altijd draaien en dan is het een zeer geruststellende gedachte om bij eventuele problemen op een professioneel en betrouwbaar bedrijf als UFO te kunnen rekenen."
Patrick Broumels
Patrick BroumelsD-Repair
Read More
"Super vakman
Verstand van zaken. Zeer snel en behulpzaam.
Erg tevreden over mijn website die Frank gemaakt heeft."
Peter van Elewout
Peter van ElewoutABC waterbeheer
Read More
"Al jaren tevreden klant bij UFO computers.
Frank is een drukke baas maar weet altijd weer tijd te vinden om je naar tevredenheid te helpen op welke wijze dan ook.
Ik ben super blij met de geweldige samenwerking en hoop dat dit nog lang mag duren."
Petra Suijkerbuijk
Petra SuijkerbuijkFeesterij 't Trefpunt
Read More
"Over alle verschillende diensten zeer tevreden, zowel ICT als ondersteuning, support, reparaties, snelle en goede service.
Zeker aan te raden."
Bert Bloemendal
Bert BloemendalCORBO Organisatie, Advies en Expertise B.V.
Read More
"Wij zijn inmiddels al weer bijna 20 jaar geleden bij UFO Computers terecht gekomen in onze zoektocht naar een leverancier die ons op alle fronten kon ondersteunen. Sindsdien verzorgt UFO voor ons alle leveringen, installatie, support en beveiliging voor onze automatisering, maar ook de hosting voor onze websites. UFO is altijd op tijd, komt de afspraken na en is bij storingen altijd bereikbaar en zorgt dan voor een snelle oplossing. Kortom, wij zijn uitermate tevreden!"
Eva Adriaansen
Eva AdriaansenBarbershop Adriaansen
Read More
"Super!, ervaring met hosting, vragen en service.
Alles werkt netjes en als ik vragen heb komt er super snel en adequaat antwoord.
Heel erg fijn."
Ine Tempelaars
Ine TempelaarsEni Administraties
Read More
"Frank heeft een goed empathisch vermogen, waardoor de producten die hij levert altijd zeer goed aansluiten bij de wensen van de klant. Met UFO Support worden de meeste problemen supersnel opgelost. Maar ook als het lastiger is, komt hij met zijn geduld en doorzettingsvermogen altijd met een goede oplossing."
Janneke Oomen
Janneke OomenHallux Voetexperts
Read More
"Wij ervaren de samenwerking met UFO Computers als heel erg prettig.
Altijd een snelle en persoonlijke service met een glimlach.
Zeker een aanbeveling!"
Onze Services

ICT Beheer

Veiligheid

Reparaties

Webhosting